Vakantiewoning vakantiehuisjes Nederland

In Nederland werd al heel vroeg aan natuurbescherming gedaan. Daardoor is over het algemeen veel oorspronkelijke natuur in grote mate behouden gebleven. Zo is de kuststrook van duinen en kwelders niet - zoals in de meeste andere landen - volgebouwd met huisjes of volgeplant met dennen. Het Kootwijkerzand is op Europese schaal het belangrijkste brongebied voor stuifzanden en het grote Deldense landgoed Twickel bezit het grootste loofbos van Noordwest-Europa. Dat Nederland eigenlijk een vanachter de schrijftafel bedacht natuurpark is, is onzin. Feit is wel, dat geen land zijn natuur zo goed in kaart heeft gebracht, want in de gehele Europese Unie is haast geen plekje met zo'n hoge diversiteit aan natuur van hoge kwaliteit met betekenis van Europees gehalte. Dat wij van "Europa" onze unieke natuur moeten beschermen is dan ook iets om trots op te zijn. Nederland voldoet als eerste lidstaat volledig aan de Europese verplichtingen voor natuurbescherming, zoals die binnen het plan Natura 2000 zijn afgesproken.
Na 22 jaar in Nederland gewoond te hebben hadden de Amerikanen Colin White en Laurie Boucke zoveel grappige dingen gezien dat zij het opschreven in hun boekje ''The Undutchables''. Met een scherp oog voor kleine dingen worden Nederlandse gewoontes uitvergroot, zodat een beeld van de Nederlander ontstaat dat even grappig als waar is. Eigenlijk willen de schrijvers buitenlanders voor ons waarschuwen. Het begint al in het eerste hoofdstuk, over het openbaar vervoer. Regel nummer één: "Vorm zodra de trein aankomt met andere wachtenden een menigte en blokkeer de deuren, zodat niemand eruit kan." en "Wanneer het in een treincoupé stil is, is alleen al het kraken van een plastic tas genoeg om de aandacht te trekken van iedereen binnen gehoorafstand." En zo gaat het maar door. Zelfs voetbal is niet heilig. "Voetbal is erg belangrijk voor een Hollander. Wanneer een lokale voetbalclub wint, wordt de hele stad dronken. Wanneer een lokale voetbalclub verliest ook." Van ons zelfbeeld als nuchter en redelijk volkje blijft zo niet veel over en daar is het de schrijvers precies om te doen. Nergens ter wereld - behalve in Nederland - gaat men bijvoorbeeld dagen achter elkaar in kuddes wandelen. "Bekijk uzelf eens met andermans ogen", is de uitdaging van de auteurs.

Kinderkermis - Duitsland

De website van www.pinson.nl is een portaal voor kleinschalige en particuliere vakantie-accommodatie wereldwijd. Onze doelstelling is vraag en aanbod gratis bij elkaar te brengen. Op onze webpagina's kunt u tips en reacties bekijken van particuliere of kleinschalige accommodatie die door lezers van deze website zijn aangemeld. Indien u zelf een tip of accommodatie heeft, kunt u de gegevens naar ons e-mailen. Dit kan uw eigen tweede woning zijn, maar dit kan ook een locatie zijn die u graag bij anderen onder de aandacht wilt brengen. Maximale tekst 100-150 woorden (Nederlands, Engels of Duits), een emailadres waar mogelijke gegadigden met vragen terecht kunnen en indien mogelijk, maar niet noodzakelijk een link naar de betreffende accommodatie.

Nederland | België | France | Dansk | Italia | España | Portugal | Hrvatska | Kroatien | Русский | International | Weltweit | Home | Zurück